Ρωσική στρατιωτική στήριξη στον Μαδούρο; Τι ζητά ο Γκουαϊδό;

-

Η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκες θα συναντηθεί την 1η Μαρτίου στην Μόσχα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, με τον οποίο θα συζητήσει για την κατάσταση στην χώρα της, αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να αποτραπεί μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσσα.

«Η ίδια ετοιμάζεται να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ. Φυσικά θα συζητήσει για την κατάσταση στην Βενεζουέλα, τον συντονισμό των ενεργειών, ώστε να αποτραπούν οι οιεσδήποτε απόπειρες να ξεκινήσει ένας πόλεμος κατά της Βενεζουέλας υπερασπιζόμενοι τις αρχές του ΟΗΕ μαζί με την Ρωσία, όπως επίσης για τα κοινά μας σχέδια» δήλωσε ο Αρεάσσα.

Απαντώντας στο ερώτημα, αν υπάρχει ενδεχόμενο το Καράκας να ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από την Μόσχα, ο Αρεάσσα υπογράμμισε ότι η στρατιωτική και τεχνολογική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών παίζει μεγάλο ρόλο, προσθέτοντας ότι «θα συνεχισθεί και στο μέλλον».

Διαδηλώσεις ζητά ο Γκουαϊδό

Ο οανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό κάλεσε σήμερα τους Βνεζουελάνους να διαδηλώνουν μέχρι να παραιτηθεί ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο. "Δεν θα φύγουμε από τους δρόμους μέχρι να πετύχουμε το τέλος του σφετερισμού της εξουσίας" ανέφερε σε ένα ηχητικό μήνύμα του που αναρτήθηκε στο Twitter.

Ο Γκουαϊδό πρόθεσε ότι σκοπεύει να συζητήσει πιθανές δράσεις εναντίον του Μαδούρο με τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα ενώ ζήτησε να συνεδριάσει και πάλι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, που βρίσκεται στην Κολομβία από την περασμένη Παρασκευή, είπε επίσης ότι σύντομα θα ανακοινώσει πότε θα επιστρέψει στο Καράκας. Αργά απόψε αναμένεται να φτάσει στη Βραζιλία, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.