Ρώσοι και Αμερικάνοι θα συζητήσουν για το μέλλον του Μαδούρο

-
Πούτιν και Ερντογάν δίνουν χείρα βοηθείας στον Μαδούρο, Κώστας Ράπτης

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα Έλιοτ Έιμπραμς και ο Ρώσος υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ πρόκειται να συναντηθούν αυτή την εβδομάδα στη Ρώμη για να συζητήσουν για την κατάσταση στη Βενεζουέλα, έγινε γνωστό από διπλωμάτες των δύο χωρών.

Οι ΗΠΑ και πολλές άλλες δυτικές χώρες υποστηρίζουν τον Χουάν Γκουαϊδό, τον επικεφαλής της ελεγχόμενης από την αντιπολίτευση Εθνοσυνέλευσης της χώρας, ο οποίος τον Ιανουάριο επικαλέσθηκε το Σύνταγμα για να αυτοανακηρυχθεί προσωρινός πρόεδρος, ενώ η Ρωσία λέει πως ο Νικολάς Μαδούρο παραμένει ο μόνος νόμιμος ηγέτης της χώρας.

Η Ουάσινγκτον λέει πως η Μόσχα ενισχύει την κυβέρνηση Μαδούρο. Όμως αμερικανοί διπλωμάτες λένε πως μπορεί να έρθει η στιγμή που η Ρωσία θα αποφασίσει πως η διακυβέρνηση του Μαδούρο δεν μπορεί να διασωθεί. «Οι θέσεις της Μόσχας και της Ουάσινγκτον στο θέμα αυτό είναι διαμετρικά αντίθετες, όμως αυτός δεν είναι λόγος για να μην μιλάμε», δήλωσε ο Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το Interfax.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.