Quantcast
Σαλβίνι: Αν βγει η Αριστερά η Ευρώπη θα γίνει ισλαμικό χαλιφάτο - slpress.gr

«Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας καλωσόρισε τον Ιταλό Υπουργό Εσωτερικών και έγινε σαφές: Ο ένας βρήκε τον άλλον» γράφει η γερμανική Die Welt και προσθέτει ότι οι ηγέτες του ακροδεξιού στρατοπέδου θέλουν να κυριαρχήσουν πολιτικά στην Ευρώπη.

Η συνάντηση έγινε στην Βουδαπέστη και σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα  «η διάθεση ήταν πράγματι υπέροχη μεταξύ των δύο εκπροσώπων του ακροδεξιού στρατοπέδου στην Ευρώπη». Η Die Welt σχολιάζει μάλιστα ότι «ξεπέρασαν τον εαυτό τους σε αμοιβαίους επαίνους και προφανώς είδαν μόνο ένα μεγάλο, πρωταρχικό πρόβλημα στην Ευρώπη: ότι η ΕΕ δεν είναι υπό την ηγεσία ανδρών όπως αυτοί».

«Θέλω να συνεργαστώ με δυναμικούς, ζωντανούς τύπους”, δήλωσε ο Όρμπαν, λέγοντας ότι η πολιτική τάξη της ΕΕ είναι “κουρασμένη και ανίσχυρη”. «Ελπίζω ότι θα βγουν νέες δυνάμεις που θέλουν να κάνουν κάτι» είπε και κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι «η Ευρώπη χρειάζεται τον Ματέο Σαλβίνι».

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών έχει στόχο να συσπειρώσει την Ακροδεξιά στην Ευρώπη και για αυτό ξεκίνησε μια πραγματική ευρωπαϊκή πολιτική εκστρατεία στις 8 Απριλίου προκειμένου να συγκροτήσει την Ευρωπαϊκή Συμμαχία των λαών και των εθνών. Τα ιδρυτικά μέλη της είναι η γερμανική AfD, το Αυστριακό Κόμμα της Ελευθερίας FPÖ, ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν λε Πεν στη Γαλλία, οι «Αληθινοί Φινλανδοί» και το ακροδεξιό κόμμα της Δανίας.

Στη συνέντευξη Τύπου στη Βουδαπέστη ο Σαλβίνι δήλωσε ότι δεν ξέρει πόσα κόμματα θα ενταχθούν στη νέα συμμαχία. Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι αυτή θα είναι ισχυρή, γιατί, όπως είπε, «αν η αριστερά κερδίσει, η Ευρώπη θα γίνει ισλαμικό χαλιφάτο».

Ο υπουργός Εσωτερικών Σαλβίνι σημείωσε μάλιστα ότι οι απόψεις τους αντιπροσωπεύουν μια νέα “εναλλακτική για την Ευρώπη”. Και ευχαρίστησε τον Όρμπαν για τις «υπέροχες απόψεις» του στην πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa. Εκεί είχε ασκήσει κριτική εναντίον του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), επειδή επιθυμεί να συνεργαστεί με αριστερούς και φιλελεύθερους, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας.

Το ΕΛΚ και ο Όρμπαν. Αυτή η ερώτηση ήταν ο «ελέφαντας στο δωμάτιο» στη συνάντηση της Βουδαπέστης.”Θα τα σπάσει το ακροδεξιό Fidesz του Όρμπαν με το ΕΛΚ , και αν ναι, ο Όρμπαν και ο Σαλβίνι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους; Ήταν σαφές μετά από σχεδόν μια ώρα συνέντευξης τύπου: Οι δύο άνδρες δεν μπορούν να φανταστούν τίποτα καλύτερο από το να κάνουν πολιτική μαζί, γράφει η γερμανική εφημερίδα

Στην κόψη του ξυραφιού ο Ζάεφ για τις νέες ταυτότητες

Και οι δύο πολιτικοί τόνισαν ότι θα ήταν πολύ καλύτερα εάν το ΕΛΚ γινόταν όπως αυτοί . Για παράδειγμα, στη μεταναστευτική πολιτική, στην οποία και οι δύο ακολουθούν σκληρή πορεία. Ο Σαλβίνι δήλωσε ότι εάν το ΕΛΚ αγκαλιάσει τις απόψεις του Όρμπαν, θα ήταν χαρά να συνεργαστεί μαζί του. Ο Όρμπαν δήλωσε: Το ΕΛΚ πρέπει να συμπεριλάβει τις απόψεις του Σαλβίνι.

Ο Σαλβίνι ήρθε επίσημα στη Βουδαπέστη ως υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας . Το πραγματικό νόημα της επίσκεψης, ωστόσο, βρισκόταν στην ιδιότητα του Σαλβίνι ως επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Λέγκα. Ο Όρμπαν βλέπει σε αυτόν τον νέο, τον πραγματικό εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Δεξιάς. Σε συνέντευξή του στο “La Stampa” χαρακτήρισε τον Σαλβίνι ως τον “σημαντικότερο άνθρωπος στην Ευρώπη”. Και μήνες πριν είπε: «Ο Σαλβίνι είναι ο ήρωάς μου». Ο Σαλβίνι, από την πλευρά του, δήλωσε για τον Όρμπαν: «Είναι ένας θεσμός στην Ευρώπη».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.