Σαμαράς για κυβέρνηση: «Χαβιάρι και φαγοπότι, με Άρη Βελουχιώτη»

-
Σαμαράς: Δεν υπάρχουν

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ανικανότητα και κωλοτούμπες», οι οποίες, όπως είπε, έσβησαν για πάντα από το λεξικό της ΕΕ την έννοια «κυβέρνηση της Αριστεράς», αλλά το κόστος τους ήταν τεράστιο για τον τόπο.

Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι υπερφορολόγησε την μεσαία τάξη, ότι μετέτρεψε τα πανεπιστήμια σε άσυλα εμπόρων ναρκωτικών και ότι παρακολουθεί αδρανής το σχέδιο αφελληνισμού στη Βόρεια Ήπειρο.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι «η  κυβέρνηση Τσίπρα υπέγραψε μια συμφωνία που αν περάσει, δεν θα λύσει το πρόβλημα του αλυτρωτισμού» και ότι «η αγωνία κάποιων συμμάχων μας να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ δεν τους επέτρεψε να λάβουν υπόψη ότι οι υπογραφές στις Πρέσπες οξύνουν πλέον το πρόβλημα και μέσα στην Ελλάδα, ενώ εμπλέκουν και τη Βουλγαρία».  Εκτίμησε επίσης ότι «το κόστος για την πατρίδα μας θα είναι και εδώ τεράστιο».

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι «μας κυβερνούν αυτοί που δεν αγάπησαν ποτέ τον Παύλο Μελά» και «δεν ένιωσαν ποτέ την Ορθοδοξία σαν πολύτιμο κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας». Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «το παίζει  προστάτης των φτωχών».

«Μας κυβερνούν αυτοί που σκορπούν την πατρίδα μας και τις αξίες της με το λαϊκισμό τους, ποντάροντας σε πελατειακά βολέματα και παροχές-ψίχουλα», συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς, για να επισημάνει ότι η στάση του πρωθυπουργού και των συνεργατών του συνοψίζεται στην φράση «χαβιάρι και φαγοπότι, με Άρη Βελουχιώτη».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.