Σε χαμηλό 22 μηνών οι ευρωπαϊκές μετοχές

-

Σε αρνητικό έδαφος κινούνταν και πάλι σήμερα οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές καθώς η άνοδος των τιμών πετρελαίου και οι κλιμακούμενες εντάσεις μεταξύ των δυτικών δυνάμεων και της Σαουδικής Αραβίας έρχονται να προστεθούν στο κοκτέιλ ανησυχιών που έπληξε την περασμένη εβδομάδα τις παγκόσμιες μετοχές.

Στην Ασία, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei και τα βασικά χρηματιστήρια της Κίνας υποχώρησαν εκ νέου λόγω των ανησυχιών για το εμπόριο και τα νομίσματα, ενώ ο ευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε σε νέο χαμηλό 22 μηνών στην αρχή της συνεδρίασης.

Με τους επενδυτές να στρέφονται στα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια, το γεν και το ελβετικό φράγκο σημείωσαν άνοδο ενώ ο χρυσός ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδό του από τα τέλη Ιουλίου.

Τα γερμανικά κρατικά ομόλογα σημείωσαν ράλι παρά το ταπεινωτικό εκλογικό αποτέλεσμα για τους συντηρητικούς συμμάχους της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στη Βαυαρία. Το ευρώ σημείωσε μικρή πτώση στο 1,1552 δολάριο.

Ενισχυμένη ήταν η τουρκική λίρα, αφού ο Τραμπ χαιρέτισε την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, που βρισκόταν σε κατ’ οίκον κράτηση στην Τουρκία. Οι επενδυτές ελπίζουν ότι η απελευθέρωσή του μπορεί να βελτιώσει τις τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ- Τουρκίας. Ωστόσο, το γενικότερο κλίμα παραμένει επιφυλακτικό.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.