Σε επιφυλακή θέτει η Άγκυρα τρία πολεμικά πλοία και κομάντος στο Αιγαίο

-

Η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο, θέτοντας σε επιφυλακή τρία πολεμικά πλοία και μονάδα κομάντος της SAT.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων ετοιμότητας που εφαρμόζει το τουρκικό πολεμικό ναυτικό απέναντι στην Ελλάδα, μετά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Έτσι, στο Αιγαίο τίθενται σε επιφυλακή μια φρεγάτα και δύο πυραυλάκατοι, καθώς και μονάδα των ειδικών δυνάμεων SAT, οι οποίες όπως αναφέρεται έχουν λάβει αποστολές περιπολίας και είναι σε επιφυλακή για ενδεχόμενη αποστολή.

Παραλλήλως, τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι αυτές οι κινήσεις γίνονται επειδή η Άγκυρα φοβάται ελληνική προβοκάτσια. Προσθέτουν επίσης ότι η αυξημένη ετοιμότητα αποφασίστηκε μετά τις «προκλητικές», όπως τις χαρακτηρίζουν, δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου για επέκταση των χωρικών υδάτων, αλλά και τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.