Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Σουδάν λόγω των πλημμύρων

-

Το Συμβούλιο Ασφάλειας και Άμυνας του Σουδάν κήρυξε την αφρικανική χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για διάστημα τριών μηνών, λόγω των πλημμύρων που μαίνονται και έχουν οδηγήσει στο θάνατο 99 ανθρώπους.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι πέρα από τους θανάτους, οι πλημμύρες προκάλεσαν τραυματισμούς σε άλλους 46 ανθρώπους, έπληξαν με διάφορους τρόπους μισό εκατομμύριο πολίτες και είχαν αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές ή να καταρρεύσουν εντελώς πάνω από 100.000 σπίτια, όπως μετέδωσε σήμερα το πρωί το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SUNA.

Οι πλημμύρες και οι βροχές που έχουν καταγραφεί φέτος ξεπέρασαν τα ρεκόρ που είχαν καταγραφεί το 1946 και το 1988 σύμφωνα με την υπουργό, Λίνα Ελ Σέιχ. Το Συμβούλιο ανακοίνωσε επίσης ότι σχηματίζει επιτροπή της οποίας θα ηγείται η υπουργός για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πλημμυρών το φθινόπωρο του 2020, ανέφερε το SUNA

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.