Σε μαφιόζικο χτύπημα παραπέμπει η έκρηξη στην Γλυφάδα

-

Το ενδεχόμενο η έκρηξη στο πάρκινγκ στην Γλυφάδα να αποτελεί εγκληματική ενέργεια ερευνά το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών που ανέλαβε την υπόθεση. Οι έρευνες στρέφονται κυρίως στο ποιοι είναι αυτοί που ήθελαν να βγάλουν από τη μέση τον Αραβοαυστραλό επιχειρηματία, ιδιοκτήτη του πολυτελούς αυτοκινήτου που εξερράγη.

Οι αστυνομικοί, παίρνουν καταθέσεις από άτομα που φέρονται να τον γνώριζαν, προκειμένου να συγκεντρώσουν πληροφορίες για αυτόν, ενώ άλλο κλιμάκιο έχει μεταβεί και στο Ασκληπιείο Βούλας για να μιλήσει με το θύμα.

Ένα από τα πρώτα και βασικά ερωτήματα είναι πόση ώρα ήταν παρκαρισμένο το όχημα στο σημείο και πότε πρόλαβαν οι δράστες να  τοποθετήσουν τον μηχανισμό. Για τον λόγο αυτό, έχουν βάλει στο μικροσκόπιο κάμερες καταστημάτων και από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης έτσι ώστε να συγκεντρώσουν στοιχεία για τους δράστες και το δρομολόγιο που ακολούθησαν.

Το κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που έφθασε στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την Αγίου Νικολάου στη Γλυφάδα, ερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι δράστες παγίδεψαν το αυτοκίνητο μάρκας Porsche με πινακίδες Αυστραλίας και τραυμάτισαν τον αλλοδαπό οδηγό του. Σημειώνεται ότι το δίπλωμα που βρέθηκε είναι Αυστραλίας και ο άντρας φέρει αραβικά χαρακτηριστικά και φέρεται να δραστηριοποιείται στο Ντουμπάι.

Πληροφορίες από την Ασφάλεια αναφέρουν ότι η υπόθεση χαρακτηρίζεται από τις αρχές ως μια «πολύ σοβαρή ιστορία», καθώς ο μηχανισμός ήταν ισχυρός και το παγιδευμένο όχημα τινάχτηκε στον αέρα σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Η μεθοδολογία παραπέμπει, σύμφωνα με την ασφάλεια σε μαφιόζικα ξεκαθαρίσματα που αδιαφορούν για το αν θα υπάρξουν παράπλευρα θύματα στις εγκληματικές δραστηριότητές τους.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.