Σε τυχαίο έλεγχο, το 10% θετικοί στην Κοζάνη! - 500 τα σημερινά κρούσματα...

-

Είναι πολύς καιρός που οι ειδικοί (του Σωτήρη Τσιόδρα μη περιλαμβανομένου) καλούν σε τεστ στο γενικό πληθυσμό "για να ξέρουμε που βρισκόμαστε῾ Σήμερα τα τεστ στη δυτική Μακεδονία έβγαλαν σοκαριστικό αποτέλεσμα αφου έδειξαν σε τυχαίους ελέγχους εθελοντών ότι το 10%  ήταν θετικοί -και επρόκειτο μάλιστα για rapid test που δεν ειναι 10% αξιόπιστα στα αρνητικά, αλλά είναι πολύ αξιόπιστα στα θετικά.

Συγκεκριμένα στην Κοζάνη έγιναν 306 τεστ, στην Πτολεμαΐδα 100 και στην Καστοριά 85. Ενημέρωση υπήρξε ειδικά για την Κοζάνη, όπου τα κρουσματα έφθασαν το 10% στον τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο ασυμπτωματικών στην συντριπτική πλειοψηφία τους πολιτών. Ο ΕΟΔΥ θα αναλάβει τα τεστ στην Κοζάνη και αύριο, ενώ θα γίνουν τεστ και στην Εορδαία και στα Σέρβια.

Όσον αφορά στους θανάτους, στο πρώτο κύμα είχαμε μόνον μια ημέρα πολλούς και συγκεκριμένα δέκα θανάτους (αυτό ήταν το μάξιμουμ), ενώ πλέον έχουμε 8- 13 θανάτους επί συνεχόμενες ημέρες και δεν υπάρχει τρόπος αυτό να περιοριστεί όπως τότε -δηλαδή με lockdown.

Φτάσαμε τα 500

Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκαν και τα νέα κρουσματα σε όλη την Ελλάδα από τον ΕΟΔΥ και έφθασαν τα 503! Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επίσης 8 θανάτους και ενημέρωσε ότι οι ασθενείς που δίνουν μάχη για τη ζωή τους διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, είναι 81. Aπό αυτά, τα 227 είναι στην Αττική και τα 67 στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε τουρίστες αφορούν μόλις τα 12. Αναλυτικό χάρτη δεν έχουμε ακόμη, αλλά εικάζουμε ότι πολλά από τα κρουσματα θα αφορούν τη δυτική Μακεδονία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.