Σενάρια για εκλογές τον Μάιο πυροδότησε με δηλώσεις του ο Νίκος Βούτσης

-

Εκλογικά σενάρια έχουν πυροδοτήσει οι τελευταίες εξελίξεις, τα οποία φούντωσαν ακόμη περισσότερο από αυτά που είπε ο Νίκος Βούτσης στην Βουλή, σε εκδήλωση για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση μπορεί να φθάσει έως το τέλος της συνταγματικής της θητείας της.

«Ως προς το Κοινοβούλιο, ναι, μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο. Ως προς την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις, ως προς την Ευρώπη και τα αποτελέσματα του Μαΐου, είναι προφανές πως είναι παράγοντες του μεγάλου κάδρου -που συνηθίζω να λέω- τους οποίους  προφανώς όλοι σκέφτονται και κάνουν τις κινήσεις τους» είπε ο πρόεδρος της Βουλής. Πρόσθεσε επίσης ότι «σίγουρα δεν υπάρχει κανένα σενάριο για να γίνουν εκλογές πριν από τις πρώτες εκλογές που θα γίνουν για τις ευρωεκλογές του Μαΐου».

«Εργαζόμαστε για εξάντληση της τετραετίας, εμείς ως Βουλή που είμαστε υποχρεωμένοι και η κυβέρνηση κατά τον πρωθυπουργό που θέλει να κάνει κάτι τέτοιο και κατά το Σύνταγμα. Θα δούμε» είπε ο Νίκος Βούτσης και αμέσως μετά αναφέρθηκε στην αναθεώρηση. « Ίσως κάποια στιγμή στο νέο Σύνταγμα, στην αναθεώρησή του να συζητηθούν και πιο αυστηροί κανόνες για τις διάλυση της Βουλής, έτσι ώστε η τετραετία να είναι πιο οριοθετημένη και διασφαλισμένη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Βουλής φέρεται να είναι οπαδός της άποψης για εκλογές τον Μάιο μαζί με τις ευρωεκλογές, όπως και άλλοι στην κυβέρνηση οι οποίοι εκτιμούν ότι μέχρι την άνοιξη θα έχουν ψηφιστεί όλα τα θετικά νομοσχέδια πάνω στα οποία έχει επενδύσει πολιτικά και ο πρωθυπουργός.

Αυτό που φοβούνται ωστόσο και το επισημαίνουν σε κάθε ευκαιρία είναι ότι, αν προηγηθούν οι ευρωεκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστεί μεγάλη ήττα, θα είναι δύσκολο για το κυβερνών κόμμα να αντιστρέψει το κλίμα. Εκτιμούν δηλαδή ότι σε αυτήν την περίπτωση η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο θα είναι σαρωτική, ενώ αντιθέτω με κοινές εκλογές θα υπάρχει διέξοδος να εκφραστεί η δυσαρέσκεια προς την ευρωβουλή.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.