«Σφάζονται» για το BBC κυβέρνηση και ΝΔ

-
Πως ο Κοτζιάς κλώτσησε την ευκαιρία της ομολογίας Ζάεφ-Ντιμιτρόφ, Σταύρος Λυγερός

Ανταπάντηση στην ανταπάντηση το πάνε κυβέρνηση και ΝΔ με αφορμή το άθλιο δημοσίευμα του BBC, το οποίο ανακάλυψε μακεδονική, και μάλιστα καταπιεσμένη, μειονότητα στην Ελλάδα.

Μετά την πρώτη ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία έκανε λόγο για επακόλουθα της Συμφωνίας των Πρεσπών, το Μαξίμου χαρακτήρισε «ανίδεους και εθνικά επικίνδυνους» την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε ανταπάντησή της η ΝΔ υπογράμμιζε ότι «ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι ζήτημα "μακεδονικής" μειονότητας ΔΕΝ υφίσταται στην Ελλάδα». Παραλλήλως κατηγορούσε τον πρωθυπουργό ότι επιτίθεται στην ΝΔ και ότι αυτή η μέθοδος «ούτε ωφελεί, ούτε πείθει πια κανέναν».

Ανταπαντώντας στην ανταπάντηση της ΝΔ, το Μαξίμου κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση «να σταματήσει να τζογάρει επικοινωνιακά στα εθνικά θέματα». Τονίζει μάλιστα ότι «θα ήταν ανάξιο νέας απάντησης, αν δεν ήταν βαθιά λυπηρό, εθνικά ανυπόφορο και κυρίως αν η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση με αποτέλεσμα οι ασυναρτησίες που εκστομίζουν να έχουν μία κάποια θεσμική βαρύτητα».

Παραλλήλως, το Μαξίμου καλεί την ΝΔ και τον Μητσοτάκη να σταματήσουν «να αναπαράγουν και να διαφημίζουν ανοησίες περί δήθεν ύπαρξης «Μακεδονικής μειονότητας» και να κατανοήσουν ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών, που με μένος πολέμησαν, είναι αυτή που βάζει οριστικά τέλος σε παρόμοιες ανύπαρκτες υποθέσεις».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.