Σήμερα παραδίδονται στην Τουρκία οι πρώτοι S-400

-

Ενδεχομένως και σήμερα να παραδοθούν οι πρώτοι πύραυλοι S-400 στην Τουρκία, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Haberturk.

Όωπς αναφέρει η εφημερίδα, οι S-400 φορτώθηκαν σε δύο φορτηγά αεροσκάφη το βράδυ της Δευτέρας, τα οποία αναμένεται να αναχωρήσουν για την Τουρκία από την αεροπορική βάση κοντά στη ρωσική πόλη Τβερ την Τρίτη.

Νωρίτερα, ο τηλεοπτικός σταθμός Haberturk ανέφερε ότι η φόρτωση των S-400 θα ξεκινούσε στις 7 Ιουλίου, ενώ 9 Ρώσοι εμπειρογνώμονες θα έφταναν στην Τουρκία για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του συστήματος των S-400. Σύμφωνα με το κανάλι, ένα σύστημα πυραύλων θα παραδοθεί στην Άγκυρα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα ότι οι S-400 φορτώθηκαν σε αεροπλάνα που θα αποστέλλονταν στην Τουρκία. Ωστόσο, δεν ανακοίνωσε ακριβή ημερομηνία παράδοσης.

Ο Ρώσος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η παράδοση του πυραυλικού συστήματος στην Άγκυρα προχώρησε σύμφωνα με τη σύμβαση.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.