Σκληρή στάση της ΕΕ έναντι του Τραμπ ζητά ο Αυστριακός ΠτΔ

-

Αποφασιστική αντίσταση κατά της πολιτικής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βάν ντερ Μπέλεν σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

"Οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να χορεύουν όπως σφυρίζει ο Τραμπ", τονίζει χαρακτηριστικά ο Αυστριακός πρόεδρος, κατονομάζοντας συγκεκριμένα την Συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που είχαν συνυπογράψει στη Βιέννη οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως επισημαίνει ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, η Ουάσινγκτον κατόπιν, "χωρίς τον παραμικρό λόγο", είχε καταγγείλει τη Συμφωνία και στη συνέχεια, απειλώντας ευρωπαϊκές επιχειρήσεις με βαριές κυρώσεις, είχε απαγορέψει τις συναλλαγές με το Ιράν, και αυτό, κατά την γνώμη του Αυστριακού προέδρου, "πηγαίνει πολύ μακριά".

Στη συνέντευξή του, προειδοποιεί ταυτόχρονα, για μία Ευρώπη, η οποία θα εξελισσόταν στο μέλλον όλο και περισσότερο με διαφορετικές ταχύτητες, σημειώνοντας πως αυτό δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα όρια, και ο ίδιος έχει συνομιλήσει διεξοδικά για το θέμα αυτό με τους άμεσους γείτονες της Αυστρίας.

"Δεν επιτρέπεται να αισθάνονται ότι υπάρχει μία Ευρώπη του πυρήνα και ότι αυτοί βρίσκονται μόνον στο περιθώριο. Τούτο θα ήταν επικίνδυνο. Οι ίδιοι θέλουν να ανήκουν στην ίδια ΕΕ", τονίζει ο Αυστριακός ομοσπονδιακός πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.