Σκοπιανός εκπρόσωπος: Ιστορική και έντιμη η συμφωνία

-
52

Η συμφωνία για το ονοματολογικό, η οποία υπερψηφίστηκε στη Βουλή της ΠΓΔΜ, είναι «ιστορική», είναι «έντιμη λύση και για τις δύο χώρες» και «έγινε με αξιοπρέπεια».

Αυτό δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ, Μίλε Μποσνιακόφσκι, επισημαίνοντας, ότι «ανοίγει τον δρόμο στη φιλία» και επιταχύνει την κοινή προοπτική των δύο χωρών για οικονομική ανάπτυξη και για ενίσχυση της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

«Αλλά, πρέπει να ξεφορτωθούμε τον εθνικισμό, την ξενοφοβία, τον ψεύτικο πατριωτισμό, τη ρητορική μίσους» λέει ο Μποσνιακόφσκι, στέλνοντας μήνυμα και προς στις δύο χώρες.

Ο Μποσνιακόφσκι, σε συνέντευξή του, επισημαίνει ότι η στάση του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκεόργκι Ιβάνοφ «δεν σταματά την εφαρμογή της συμφωνίας, που έχει ήδη αρχίσει και συνεχίζεται».

Αναφέρει δε ότι η χώρα του αναμένει και τα επόμενα βήματα και από την πλευρά της Ελλάδας, σε ότι αφορά την προώθηση της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την Ε.Ε. και τη διαδικασία πρόσκλησής της από το ΝΑΤΟ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.