Σκοτώνονται μεταξύ τους οι Τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ

-

Τζιχαντιστές που κυριαρχούν στην επαρχία Ιντλίμπ στην βορειοδυτική Συρία εκτέλεσαν το Σάββατο δέκα φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), σε αντίποινα για μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε εστιατόριο την προηγουμένη, που αποδόθηκε επίσης στο ΙΚ.

Την Παρασκευή, οκτώ μέλη τζιχαντιστικών οργανώσεων σκοτώθηκαν σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι μέσα σε εστιατόριο στην πόλη Ιντλίμπ, που ελέγχεται από τη Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ), οργάνωση στην οποία κυριαρχεί ο πρώην βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Η ΧΤΣ εκτέλεσε το Σάββατο 10 κρατούμενους, που κατηγορούνταν ότι ανήκαν σε πυρήνες του ΙΚ, μπροστά στο εστιατόριο», σημείωσε η ΜΚΟ, η οποία διευκρίνισε πως οι δέκα είχαν συλληφθεί πριν από την επίθεση της Παρασκευής. Το όργανο προπαγάνδας της ΧΤΣ, το πρακτορείο «ειδήσεων» Εμπάα, μετέδωσε επίσης ότι εκτελέστηκαν δέκα φερόμενα ως μέλη του ΙΚ, «μία ημέρα αφότου μέλος της οργάνωσης ανατινάχθηκε μέσα σε εστιατόριο».

Η επαρχία Ιντλίμπ έχει μετατραπεί σε θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα σε τζιχαντιστές και αντάρτες, που συχνά συμπεριλαμβάνουν στοχευμένες δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις. Στην επαρχία βρίσκονται εξασθενημένες οργανώσεις ανταρτών, αλλά και πυρήνες του ΙΚ.

Η Ιντλίμπ και παρακείμενες περιοχές, που ελέγχονται από αντάρτες, καλύπτονται από τη ρωσοτουρκική συμφωνία του Σεπτεμβρίου για τη δημιουργία «αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης», που επέτρεψε να αποφευχθεί ευρείας κλίμακας επίθεση των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και των συμμάχων τους. Ο τομέας αυτός υφίσταται πάντως εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες αρκετά συχνούς βομβαρδισμούς από τις συριακές δυνάμεις.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.