Σλοβενία: Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από τον οίκο Fitch

-

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Σλοβενίας από Α- σε Α με σταθερή προοπτική, προχώρησε ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Σλοβενίας υπογραμμίζεται ότι ο διεθνής οίκος έλαβε αυτή την απόφαση, εξετάζοντας τα στοιχεία για τη μείωση του δημόσιου χρέους, το δημοσιονομικό πλεόνασμα και την οικονομική ανάπτυξη της Σλοβενίας.

Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι η τελευταία αναβάθμιση από τον οίκο Fitch είναι η τρίτη κατά σειρά από διεθνείς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης φέτος, γεγονός που -όπως σημειώνει- δείχνει ότι η χώρα είναι σε καλή κατάσταση και έχει επιτυχώς βελτιώσει τα δημόσια οικονομικά της μεγέθη.

"Μετά την αναθεώρηση της προοπτικής (outlook) του Απριλίου από τον οίκο αξιολόγησης Moody's από σταθερή σε θετική, την αναθεώρηση της πιστοληπτικής ικανότητας της (χώρας) από τη S&P από Α + σε ΑΑ- τον Ιούνιο, η θετική εικόνα της σλοβενικής οικονομίας επιβεβαιώθηκε επίσης από τον (οίκο) Fitch", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι, πέρα από τη μείωση του δημόσιου χρέους, το πλεόνασμα του προϋπολογισμού και την οικονομική ανάπτυξη, ο οίκος Fitch υπογραμμίζει τις θετικές και δυναμικές σχέσεις της Σλοβενίας με άλλες χώρες, τη μείωση της ανεργίας, καθώς και την ενίσχυση του τραπεζικού τομέα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.