Σλοβενία: Εγγύηση το ΝΑΤΟ, θέλει εντός τη "Βόρεια Μακεδονία"

-

Εγγυητή της εθνικής ασφάλειας χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ ο Πρόεδρος της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ, στη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση για την 15η επέτειο της ένταξης της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, που έγινε στο Μπρντο πρι Κράνιου.

«Η Σλοβενία εορτάζει την επέτειο ένταξης με μια καλά τεκμηριωμένη αίσθηση ότι πριν από δεκαπέντε χρόνια έλαβε τη σωστή απόφαση και ότι το ΝΑΤΟ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσει ότι οι υψηλές προσδοκίες μας για εξασφάλιση εθνικής και συλλογικής ασφάλειας θα εκπληρωθούν και στο μέλλον» ανέφερε.

Ο κ. Πάχορ διατύπωσε την εκτίμηση ότι, οι θεμελιώδεις αξίες του ΝΑΤΟ ξεπερνούν την παροχή ενός υψηλού επιπέδου εθνικής ασφάλειας και επισήμανε πως το ΝΑΤΟ κατανοεί τις ανάγκες διεύρυνσής του στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

«Η ένταξη του Μαυροβουνίου και η επικείμενη ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας αποτελούν καλές προοπτικές για μεγαλύτερη γεωπολιτική σταθερότητα αυτού του ιδιαίτερα ευαίσθητου και ευάλωτου τμήματος στην ευρωπαϊκή ήπειρο» είπε ο κ. Πάχορ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.