Σομαλία: H Σεμπάμπ εκτέλεσε 10 ανθρώπους ως «κατάσκοπους»

-
34

Μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ εκτέλεσαν την περασμένη εβδομάδα τουλάχιστον 10 ανθρώπους που κατηγορούσαν για κατασκοπεία, μετέδωσαν ΜΜΕ. Σύμφωνα με το Radio France International Afrique, οι πρώτοι πέντε πολίτες, που φέρονται να κατασκόπευαν για λογαριασμό των μυστικών υπηρεσιών της Κένυας, της Σομαλίας και των ΗΠΑ, εκτελέστηκαν την 3η Ιουλίου. Ισάριθμοι σκοτώθηκαν την επομένη.

Το δίκτυο διευκρίνισε ότι οι εκτελέσεις έγιναν στη νότια Σομαλία, όπου η Σεμπάμπ κατέχει αχανείς περιοχές. Η οργάνωση εκτέλεσε τους ανθρώπους αυτούς σε δημόσιους χώρους, για να εκφοβίσει τους ντόπιους, κατά την ίδια πηγή. Πολίτες που ζουν γύρω από τις βάσεις της οργάνωσης των ισλαμιστών ανταρτών, που ανήκει στο δίκτυο της Αλ Κάιντα, κατηγορούνται συχνά ότι κατασκοπεύουν.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.