Σουλτάνος καταστροφή... Δηλώσεις Ερντογάν, πτώση λίρας!

-

Ακόμα πιο απόλυτο έλεγχο της τουρκικής οικονομίας επιθυμεί ο Ερντογάν μετά τις προεδρικές εκλογές του επόμενου μήνα, δηλώνει ο ίδιος και αναφέρει ότι η Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να ακολουθεί τις εντολές του.

Τα σχόλιά του οδήγησαν την τουρκική λίρα σε νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο, στις 4,3990 λίρες έναντι του δολαρίου, με τις απώλειες του νομίσματος από τις αρχές του έτους να ξεπερνούν το 13%.

Σε συνέντευξή του στο Βloomberg ο Ερντογάν δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα είναι ανεξάρτητη, αλλά δεν θα μπορεί να αγνοήσει τα σήματα του επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας μόλις ολοκληρωθεί η μετάβαση στο νέο προεδρικό σύστημα διακυβέρνησης.

Ο Ερντογάν θέλει χαμηλότερο κόστος δανεισμού καιάρα χαμηλά επιτόκια, για να ενισχύσει την οικονομία. Στην συνέντευξή του επανέλαβε την άποψη ότι τα υψηλά επιτόκια προκαλούν πληθωρισμό.

«Το επιτόκιο είναι η αιτία και ο πληθωρισμός είναι το αποτέλεσμα. Όσο χαμηλότερο είναι το επιτόκιο, τόσο χαμηλότερος ο πληθωρισμός», δήλωσε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.