Σουδάν: Συμφωνία στρατού-διαδηλωτών για μεταβατική κυβέρνηση

-

Οι στρατηγοί που έχουν καταλάβει την εξουσία στο Σουδάν και η ηγεσία του κινήματος διαμαρτυρίας κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για το σχήμα που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση την περίοδο πολιτικής μετάβασης, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Το στρατιωτικό μεταβατικό συμβούλιο —κατέλαβε την εξουσία με το στρατιωτικό πραξικόπημα της 11ης Απριλίου— και η Συμμαχία για την Ελευθερία και την Αλλαγή (ΣΕΑ), αιχμή του δόρατος του κινήματος διαμαρτυρίας στο Σουδάν, «κατέληξαν σε συμφωνία» και θα είναι «εναλλασσόμενη» η προεδρία της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα επιβλέψει την περίπου τριετή περίοδο πολιτικής μετάβασης, δήλωσε στον Τύπο ο μεσολαβητής της Αφρικανικής Ένωσης Μοχάμεντ Ελ Χάσεν.

Τα μέρη άρχισαν εκ νέου διαπραγματεύσεις αυτή την εβδομάδα, μετά την αιματηρή διάλυση την 3η Ιουνίου της καθιστικής διαμαρτυρίας μπροστά στο αρχηγείο του στρατού στο Χαρτούμ, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι και προκλήθηκε διεθνής κατακραυγή.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.