Στα κάγκελα κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τη Novartis μετα τις αποκαλύψεις για τους μάρτυρες

-

Διαφορετικά ερμηνεύουν στελέχη των κομμάτων το έγγραφο που αποκαλύπτει ότι οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες για το πολύκροτο σκάνδαλο της Novartis έχουν ήδη εξεταστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι καταρρίπτεται η επιχειρηματολογία περί σκευωρίας, ενώ αντιθέτως κυβερνητικοί βουλευτές και το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζουν ότι τώρα αποκαλύπτεται.

«Καταρρέει η θεωρία περί σκευωρίας με τις τελευταίες αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, για να προσθέσει χαρακτηριστικά: «Αλίμονο αν, μετά από αυτά, μιλάει κανείς για "σκευωρία" με τη συμμετοχή των διωκτικών αρχών του FBI».

«Με το έγγραφο φωτιά που δημοσιεύει η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", ομολογούνται και αποκαλύπτονται αυτά που από τον Απρίλιο επισημαίνουμε τόσο στις εισαγγελικές Αρχές, όσο και στον Ελληνικό λαό: Τις κακουργηματικές παρανομίες των σκευωρών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ και ζητά από τον υπουργό Δικαιοσύνη και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ασκήσουν τις αρμοδιότητες τους.

«Η αποκάλυψη του εγγράφου που αποδεικνύει ότι οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος στην Ελλάδα και εκείνοι του FBI είναι κοινοί, αποδεικνύει την ύπαρξη της σκευωρίας», σημειώνει σε δήλωσή του ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος επισήμανε παραλλήλως ότι οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, μετά τη δημοσιοποίηση του εγγράφου της Ε. Τουλουπάκη, είναι «δικονομικά άκυρες».

Την άποψη πως «ό,τι έχει συμβεί, πολιτικά και νομικά, είναι άκυρο», υπογράμμισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας το έγγραφο της Ελένης Τουλουπάκη για τους προστατευόμενους μάρτυρες, τονίζοντας παραλλήλως ότι πλέον, «θα τιμωρηθεί οποιοσδήποτε έστησε αυτήν την πολιτικο-οικονομική σκευωρία».

«Το έγγραφο επιβεβαιώνει πανηγυρικά αυτό που όλοι είχαν καταλάβει. Οι μάρτυρες ήσαν εξαρχής παντελώς αναξιόπιστοι», τονίζει σε δήλωσή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι «παρανόμως εξετάστηκαν και παρανόμως "προστατεύθηκαν" για να προσδώσουν άρωμα μυστηρίου και να αποφύγουν όχι μόνο την αντεξέταση αλλά και τις ευθύνες τους».

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.