Σταματάει (ξανά) να πουλάει όπλα σε Τουρκία (έμμεσα σε Αζέρους) ο Καναδάς

-

Ο Καναδάς ανακοίνωσε απόψε ότι διακόπτει τις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία και θα εξετάσει αν η χώρα αυτή παραδίδει καναδικό στρατιωτικό υλικό στο Αζερμπαϊτζάν. Ο Καναδάς είχε διακόψει τις πωλήσεις προς Τουρκία λόγω της επέμβασής της στη βόρειο Συρία εναντίον των Κούρδων, αλλά τον περασμένο Μάιο ξανάρχισε τις πωλήσεις.

«Με βάση το αυστηρό καθεστώς ελέγχου των εξαγωγών του Καναδά και υπό το φως των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών, ανέστειλα τις σχετικές άδειες εξαγωγής προς την Τουρκία, ώστε να δοθεί χρόνος για να εξεταστεί καλύτερα η κατάσταση», ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπανί .

Είπε επισης ότι διερευνά τις καταγγελίες ότι καναδική τεχνολογία χρησιμοποιείται στις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σύμφωνα με καναδικά μέσα ενημέρωσης, η Οτάβα έδωσε τον Μάιο άδεια στην καναδική εταιρεία L3Harris Wescam να εξάγει συστήματα απεικόνισης και στόχευσης σε μια τουρκική εταιρεία κατασκευής drone. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιεί  drones κατασκευασμένα από αυτήν την τουρκική εταιρεία -την Baykar.

Ο Καναδάς πάντως ζητάει κατάπαυση του πυρός...

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.