Σταύρος Θεοδωράκης: Πραξικόπημα η αλλαγή του Κανονισμού από την Επιστημονική Επιτροπή

-
108

«Πραξικόπημα», χαρακτήρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής. «Δεν μπορεί να υπάρχει Κ.Ο. με 3 βουλευτές. Δεν με συμφέρει αλλά για μένα δεν είναι "τα καλά και συμφέροντα". Αν το κάνει η επιστημονική επιτροπή αυτό, θα είναι πραξικόπημα» είπε.

«Προτείνω μια αλλαγή του κανονισμού: Να δεσμευτούμε ότι εν μέσω κοινοβουλευτικής περιόδου δεν αλλάζουν κόμμα οι βουλευτές. Βέβαια, όταν το είπα στη Βουλή ο κ. Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης και η κα Γεννημάτα δεν απάντησαν, έμειναν σκυμμένοι στα χαρτιά τους», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στον Ant1.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε «ντροπή» τις μεταγραφές βουλετών, τονίζοντας ότι δεν θα ασχοληθεί με εκείνους που έφυγαν από το Ποτάμι. Σχολίασε ωστόσο ότι «πήραν εντολή από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και έφυγαν».

Αναφερόμενος στους έξι βουλευτές που δήλωσαν ότι θα στηρίζουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης έκανε λόγο για «διπλή ανηθικότητα», επισημαίνοντας ότι οι έξι βουλευτές «και σεν εκπροσωπούν τους πολίτες που τους ψήφισαν και δίνουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση».

Τέλος εξαπέλυσε πυρά προς τη ΝΔ για την στάση της σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας : «Γιατί η ΝΔ που λέει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καταστροφική δεν βάζει βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ; Διότι υποκρίνονται, ξέρουν ότι είναι καλύτερο η χώρα να λέγεται Βόρεια Μακεδονία απο το σκέτο "Μακεδονία" που τους έλεγαν μέχρι χθες».  Πρόσθεσε μάλιστα ότι «πολλά στελέχη της ΝΔ έλεγαν, ψηφίστε τη Συμφωνία των Πρεσπών για να μην έρθει όταν θα είμαστε εμείς κυβέρνηση».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.