Στεντ για τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο - Η επέμβαση πήγε καλά

-

Σε αγγειοπλαστική επέμβαση στην καρδιά υπεβλήθη προχθές Παρασκευή σε ιδιωτικό νοσοκομείο στα Τίρανα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, ο οποίος παραμένει νοσηλευόμενος, αλλά βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών μέσων ενημέρωσης, οι γιατροί πραγματοποίησαν αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο στεντ.

Στην επίσημη ανακοίνωση της Γραμματείας της Αρχιεπισκοπής η οποία εκδόθηκε χθες το απόγευμα (του Σαββάτου) αναφέρεται:

ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

"Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος εισήλθε στο θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ των Τιράνων, ύστερα από καρδιακή ενόχληση. Διεπιστώθη στένωση στεφανιαίας αρτηρίας και αυθημερόν πραγματοποιήθηκε αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο «στέντ», με πολλή επιτυχία. Σήμερα Σάββατο, δόξα τω Θεώ, η υγεία του είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητική. Οι θεράποντες ιατροί τον πληροφόρησαν ότι εντός 2 ημερών μπορεί να επανέλθει στην Αρχιεπισκοπή."

Τι είναι μπαλονάκι και τα στεντ

Η  αγγειοπλαστική με μπαλόνι [Percutaneous Transluminal Balloon Angioplasty] είναι η διαπλάτυνση ενός στενού αγγείου με ειδικό καθετήρα που στην άκρη του έχει ένα μικρό μπαλόνι. Το μπαλόνι "φουσκώνεται" και το αγγείο διευρύνεται. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να γίνει τοποθέτηση  stent (ενδονάρθηκα) μέσα στο αγγείο για υποστήριξη του τοιχώματός του ώστε να το διατηρήσει ανοικτό. Το stent είναι σωληνάκι με τοίχωμα που έχει τη μορφή πλέγματος.  Η απόφαση για χρήση stent ή όχι εξαρτάται κυρίως από τη θέση και τη φύση της βλάβης

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.