Στη μαύρη αγορά 3.000 δολάρια για ένα γεύμα σε "παρκαρισμένο" τζάμπο της Singapore Airlines

-
249

Με αεροσκάφη σε μεγάλο βαθμό καθηλωμένα λόγω της πανδημίας, η Singapore Airlines σκέφτηκε άλλους τρόπους να αντλήσει έσοδα και όπως φαίνεται βρήκε ανταπόκριση: προπωλήθηκαν 900, και μάλιστα ήδη μεταπωλούνται στη μαύρη αγορά, οι θέσεις για ένα γεύμα στην πρώτη θέση των δύο τζάμπο της που μετέτρεψε σε εστιατόρια.

Τα εστιατόρια θα λειτουργήσουν στις 24 Οκτωβρίου και είναι ακινητοποιημένα στο αεροδρόμιο Τσανγκί της Σιγκαπούρης. Το μενού διατίθεται προς 200 ευρώ και με ντιλιβερι στο σπίτι (αναφέρεται σε αυτό το πρώτο πεντάλεπτο του παρακάτω τηλεοπτικού ρεπορτάζ)

Οι τιμές

Το γεύμα σε μια σουίτα της θρυλικής πρώτης θέσης της εταιρείας κοστίζει 400 ευρώ, στη business class  200 ευρώ, στην premium οικονομική θέση 60 και στην κλασσική οικονομική θέση 33. Οι πελάτες μπορούν επίσης να πληρώσουν με μίλια αν είναι σε προγράμματα frequent flyer. Οι πρώτες θέσεις εξαντλήθηκαν μέσα σε 30 λεπτά και η εταιρεία άνοιξε λίστα αναμονής που έκλεισε κι αυτή σχεδόν αμέσως. Όμως ήδη στη μαύρη αγορά η οικονομική θέση από 33 ευρώ έφτασε τα 180 και η σουίτα τις 3.000 δολάρια.

Στα αεροσκάφη ισχύουν τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί για όλα τα εστιατόρια -αποστάσεις και μάσκα όταν δεν τρώνε και δεν πίνουν. Σε κανονικές πτήσεις, τα αεροσκάφη A380 μπορούν να φιλοξενήσουν έως 471 άτομα, αλλά λόγω της πανδημίας στο "εστιατόριο" δεν θα μπουν πάνω από 230.

Η Singapore Airlines προσφέρει όπως αναφέρεται πιο πάνω και μια υπηρεσία delivery στο σπίτι. Και παρότι το φαγητό στο αεροπλάνο δεν είναι ό,τι καλύτερο, στην προκειμένη περίπτωση τα εδέσματα είναι εκλεκτά και έθνικ -μπορεί ο πελάτης να επιλέξει και σεφ. Η εταιρεία στέλνει μάλιστα και κρυστάλλινα ποτήρια και σερβίτσια αεροπλάνου (αλλά, τα "καλά", της πρώτης θέσης), όπως και μάσκα ύπνου για όποιον θέλει την ψευδαίσθηση ότι ταξιδεύει από την πολυθρόνα του.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.