Στη ΜΕΘ ο 94χρονος Ζισκάρ ντ' Εσταίν (upd)

-

Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ’Εσταίν, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Georges Pompidou με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Σύμφωνα με Γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δεν υπάρχουν πληροφορίες αν πρόκειται για κορονοϊό, αλλά το γεγονός ότι χρειάσθηκε ΜΕΘ, σημαίνει πως ανεξαρτήτως ιού, η ηλικία του και η λοίμωξη πνευμόνων είναι ούτως ή άλλως ανησυχητικός συνδυασμός.

Ο γιος του είπε ότι είχε τηλεφωνηθεί μαζί του χτες το απόγευμα και δεν του ανέφερε κανένα πρόβλημα υγείας, εντούτοις σήμερα εσπευσμένα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.Ο γιος του είπε ότι «είναι μεγάλος άνθρωπος πια ο πατέρας μου και για την ηλικία του θα έλεγα ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν πολύ καλή».

Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, έχει ξανανοσηλευτεί στο Πομπιντού, για καρδιολογικά ζητήματα  -έχει στεντ.

Μια  από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός άλλου Προέδρου της Δημοκρατίας, Ζακ Σιράκ.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του πρόσφατα ήταν πριν από μια εβδομάδα, στην κηδεία μιας φίλης του, συνεργάτιδος και δημοσιογράφου, της Μαρί Ελεν Ντεκάμπ, στο Saint-Germain-des-Prés.

Ο κεντροδεξιός Γάλλος πολιτικός υπήρξε Πρόεδρος της Γαλλίας από το 1974 έως το 1981.

Το 1959 διορίστηκε υφυπουργός Οικονομικών και τρία χρόνια αργότερα Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας σε ηλικία 36 ετών και πέρασε στην ιστορία ως ο νεότερος Γάλλος Υπουργός Οικονομικών.

Συγκρούστηκε με τους  Γκωλικούς για μια σειρά απο ζητήματα και παύθηκε από τον Ντε Γκωλ.

Το 1981 έχασε τις εκλογές από τον Φρανσουά Μιτεράν, αλλά και επειδή ο Ζακ Σιράκ, πρώην πρωθυπουργός του, διέσπασε την ενότητα της παράταξης των συντηρητικών στρεφόμενος εναντίον του.

Είχε προτείνει την εκλογή του προέδρου της Κομισιόν με άμεσες εκλογές, φιλοδοξώντας να εκλεγεί ο ίδιος. Το 2007 υποστήριξε τον Νικολά Σαρκοζί. Ήταν πάντα υπέρ της πιο ενωμένης Ευρώπης και κατά των "εθνικισμών".

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.