Στη Μόσχα αύριο ο Κύπριος ΥΠΕΞ, συνάντηση με Λαβρόφ

-
Στη Μόσχα ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών για συνομιλίες με Λαβρόφ

Μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στην Μόσχα, μετά από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του, Σεργκέϊ Λαβρόφ, θα πραγματοποιήσει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης. Αύριο, Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, της οποίας θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και γεύμα εργασίας μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων θα γίνει ανασκόπηση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, ενώ αναμένεται να συζητηθούν και να ανταλλαγούν απόψεις για την παρούσα κατάσταση στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, καθως, επίσης, και για τις προοπτικές και τις προκλήσεις που υπάρχουν. Περαιτέρω, αναμένεται να γίνει συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για άλλα διεθνή θέματα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει τον κ. Λαβρόφ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών, ενώ αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.