Στη Βουλή η δικογραφία για τον Μάριο Σαλμά

-
232

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δικογραφία για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά.

Η υπόθεση αφορά σε υπερτιμολογημένες αρθροσκοπήσεις, και το ερευνώμενο αδίκημα ήταν η ηθική αυτουργία σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Η δικογραφία αφορά ενδεχόμενη ζημιά του ΕΟΠΥΥ κατά χιλιάδες ευρώ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις.

Η εισαγγελία διαφθοράς επισημαίνει ότι, εφόσον προέκυψαν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τον πρώην υπουργό, δεν μπορεί να συνεχίσει την έρευνα χωρίς την άδεια της Βουλής και ζητά την άρση ασυλίας του βουλευτή. Παραλλήλως, συνεχίζει την έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση, όπως οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ και ιδιώτες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.