Στην Κολομβία ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Βενεζουέλα

-

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Βενεζουέλα, Έλιοτ Έιμπραμς, αναχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής από την Φλόριντα με το πέμπτο αεροσκάφος της αμερικανικής υπηρεσίας παροχής βοήθειας και ανάπτυξης USAID, που μεταφέρει τρόφιμα και φάρμακα.

Το αεροσκάφος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας απογειώθηκε από την στρατιωτική βάση του Χόμστεντ, στα νότια του Μαϊάμι, με προορισμό την πόλη Κούκουτα της Κολομβίας, στα σύνορα με την Βενεζουέλα. Στα σύνορα με την Κολομβία μεταβαίνει και ο αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος Γκουαϊδό, ο οποίος έχει δηλώσει ότι στις 23 Φεβρουαρίου θα μπει στην χώρα η βοήθεια που αρνείται ο Μαδούρο.

Στην Κούκουτα, ο Έιμπραμς αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε, και με τους ομολόγους του της Χιλής και της Παραγουάης, Σεμπαστιάν Πινιέρα και Μάριο Άμπντο.

Ο Έιμπραμς ζήτησε για άλλη μια φορά από τον στρατό της Βενεζουέλας να μην μπλοκάρει την είσοδο της βοήθειας "την οποία χρειάζονται οι ίδιες οι οικογένειες των στρατιωτικών" ενώ τους κάλεσε να υπακούν "στη νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας", εννοώντας τον αυτοανακηρυχθέντα  Γκουαϊδό.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.