Στην Σαουδική Αραβία ο γαμπρός του Τραμπ για το Μεσανατολικό

-

Αμερικανική αντιπροσωπεία με την συμμετοχή του Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρού του προέδρου Τραμπ, συναντήθηκε με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, όπως αναφέρει το "Politico.”

Πρόκειται για την πρώτη προσωπική συνάντησή των δύο ανδρών, μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και το σοβαρό ζήτημα που προκλήθηκε, σχετικά με τον πραγματικό βαθμό εμπλοκής της σαουδαραβικής κυβέρνησης στην υπόθεση.Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Κούσνερ συναντήθηκε και με τον  Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ.

Το κεντρικό θέμα των συζητήσεων ήταν η ενίσχυση των διμερών σχέσεων, στην βάση των συζητήσεων που έχουν γίνει στο παρελθόν, μεταξύ των δύο κυβερνήσεων. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν και οι ελπίδες της αμερικανικής κυβέρνησης για μια επιτυχή διαμεσολάβησή της, προκειμένου να επιτευχθεί μία διαρκής ειρήνη μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ παρέπεμψε στον Λευκό Οίκο προκειμένου να απαντηθεί η ερώτηση για το αν στην συζήτηση τέθηκε το ζήτημα των συνθηκών, γύρω από την δολοφονία του Κασόγκι. Ωστόσο πολλοί αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δεν ανταποκρίθηκαν στο αναφερόμενο αίτημα.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επταήμερης περιοδείας του Κούσνερ στην Μέση Ανατολή, μερικές εβδομάδες μετά την άρνηση της αμερικανικής κυβέρνησης να δεχθεί το αίτημα μελών του Κογκρέσου για την κατάρτιση αναφοράς από τον Λευκό Οίκο σχετικά με το ποιος είναι υπεύθυνος για την δολοφονία του δημοσιογράφου.

Το κοινοβουλευτικό αυτό αίτημα προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, με μερικούς βουλευτές να υποστηρίζουν ότι οι ενέργειες του Αμερικανού προέδρου είχαν ως στόχο την παροχή κάλυψης στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας και αποτελούν παραβίαση της νομοθεσίας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.