Στην Τεχεράνη ο Άσαντ, για πρώτη φορά από το 2011

-

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ επισκέφθηκε σήμερα την Τεχεράνη, όπου συναντήθηκε με τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη Αλί Χαμενεΐ και με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Άσαντ στο Ιράν, αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία, το 2011.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία θεωρεί ότι η βοήθεια προς την κυβέρνηση και το έθνος της Συρίας ισοδυναμεί με βοήθεια στο κίνημα της αντίστασης (ενάντια στον ιμπεριαλισμό) και είναι υπερήφανη για αυτήν τη βοήθεια» που προσφέρει, είπε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, όπως αναφέρεται στον επίσημο ιστότοπό του. Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε το πρωί της Δευτέρας, γνωστοποιήθηκε όμως ώρες αργότερα.

Στη συνάντησή του με τον Άσαντ, ο Ροχανί είπε ότι το Ιράν «όπως και στο παρελθόν, θα σταθεί στο πλευρό του λαού και της κυβέρνησης της Συρίας». Από την πλευρά του ο Άσαντ ευχαρίστησε τις αρχές και τον λαό του Ιράν «για όλα όλα έδωσαν στη Συρία κατά τη διάρκεια του πολέμου», όπως αναφέρει η συριακή προεδρία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.