Στηρίζει τους Παλαιστίνιους η Σύνοδος της Μέκκας

-
Ειρηνευτική διάσκεψη για την Μέση Ανατολή ζήτησε ο Αμπάς

Η σύνοδος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙC) καταδίκασε κάθε θέση που υποστηρίζει τη διαιώνιση της ισραηλινής κατοχής στην Παλαιστίνη, περιλαμβανομένης και της απόφασης των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους.

Σύμφωνα με την τελική ανακοίνωσή της, που εκδόθηκε τις πρωινές ώρες, η διάσκεψη της Μέκκας καταδίκασε επίσης κάθε παράνομη ισραηλινή ενέργεια που στόχο έχει την αλλαγή των συσχετισμών στα Κατεχόμενα, υπονομεύοντας τη λύση των δύο κρατών, τονίζεται στην τελική ανακοίνωση της συνόδου.

Η σύνοδος προτρέπει τα μέλη της να λάβουν «τα δέοντα μέτρα» κατά των χωρών εκείνων που θα αποφασίσουν να μεταφέρουν τις πρεσβείες τους στην Ιερουσαλήμ. Επίσης απέρριψε κάθε πρόταση για ειρηνική διευθέτηση της διένεξης στην περιοχή, η οποία δεν θα συμφωνεί με τα αναφαίρετα και νόμιμα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού, τονίζεται στο κείμενο της τελικής ανακοίνωσης.

Παράλληλα, ο OIC ανακοίνωσε πως αρνείται όποια απόφαση για την όποια νομική και δημογραφική μεταβολή του καθεστώτος στα Υψώματα Γκολάν της Συρίας, ιδίως δε την σπουδή της αμερικανικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει την ισραηλινή κυριαρχία επί αυτών των εδαφών, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στο ίδιο κείμενο η σύνοδος των ισλαμικών χωρών καταδικάζει την απάνθρωπη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μουσουλμάνοι Ροχίνγκια, προτρέποντας τον τερματισμό της βίας και υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση της Μιάνμαρ έχει υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες της.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.