Στις φλόγες το Πολεμικό Μουσείο στα Χανιά

-

Στις φλόγες έχει τυλιχθεί το κτίριο του Πολεμικού Μουσείου στα Χανιά από πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Κυριακής.

Στο σημείο βρίσκεται το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων του νομού, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά για να μην σε διπλανούς χώρους. Ωστόσο το κτίριο του Μουσείου, το οποίο ήταν κόσμημα για την πόλη των Χανίων, έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή.

Γύρω από το κτίριο του Πολεμικού Μουσείου έχουν αναπτυχθεί  πυροσβεστικά οχήματα δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες, ώστε η φωτιά να μην επεκταθεί στον δημοτικό κήπο, το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, καθώς και σε στρατιωτικές κατοικίες που βρίσκονται σε κοντινό σημείο.

Η φωτιά έχει περιοριστεί στο κτίριο του Πολεμικού Μουσείου,  συνολικής έκτασης3.000 τετραγωνικών μέτρων, η καταστροφή όμως στο εσωτερικό είναι ολοσχερής, καθώς φιλοξενούσε πολλές ξύλινες κατασκευές.

«Χάθηκε ένα σπάνιο μνημείο Αρχιτεκτονικής και μεγάλης αξίας για την πόλη», δήλωσε από τον τόπο της πυρκαγιάς ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.