Στις Βρυξέλλες πάλι αύριο η Μέι

-

Για τις τελευταίες εξελίξεις από τις συνομιλίες που είχε την Δευτέρα στις Βρυξέλλες για το ζήτημα του ιρλανδικού backstop ενημέρωσε το υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ.

Ο υπουργός θα επιστρέψει και πάλι αύριο στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, συνοδεύοντας, μαζί με τον γενικό εισαγγελέα Τζέφρι Κοξ, την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, η οποία θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η Μέι, όπως είναι ήδη γνωστό, αν δεν φέρει στη Βουλή των Κοινοτήτων μία νέα συμφωνία με την ΕΕ μέχρι την επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να καταθέσει μία νέα πρόταση που να επιδέχεται τροποποιήσεις από τους βουλευτές.

Την ίδια ώρα, ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με αποχωρήσεις βουλευτών του, επιβεβαίωσε ότι θα βρεθεί και ο ίδιος στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα. Ο Κόρμπιν αναμένεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, και με τον επικεφαλής διαπραγματευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γκι Φέρχοφστατ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.