Στις Βρυξέλλες σήμερα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

-
28

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σήμερα στις Βρυξέλλες θα έχει κρίσιμες συνομιλίες αρχικά με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και, εν συνεχεία, με τον Ντόναλντ Τουσκ.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την οποία οι ηγέτες της ΕΕ επέλεξαν για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίνει σήμερα τον καλύτερό της εαυτό. Αυτή τη φορά στις Βρυξέλλες.

Μετά την χθεσινή της εμφάνιση στο Στρασβούργο –όπου συνεδρίασε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που εξελέγη στις εκλογές του Μαΐου, σήμερα η Γερμανίδα Χριστιανοδημοκράτισσα θα βρεθεί τετ α τετ με τον απερχόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Χθες πάντως στις επαφές που είχε με τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της πολιτικής οικογένειάς της, η Ούρσουλα «κατά κύριο λόγο διαφήμισε τον εαυτό της. Μίλησε σε τρεις γλώσσες (γερμανικά, αγγλικά και γαλλικά)» και «απάντησε σε μερικές ερωτήσεις».

Στις 16 Ιουλίου οι ευρωβουλευτές θα αποφανθούν για το αν είναι η κατάλληλη ή όχι να διαδεχτεί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ηγεσία της Κομισιόν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κομισιόν, η συνάντηση με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι προγραμματισμένη για τις 11.30 π.μ. ώρα Ελλάδος. Στις 15.30 μ.μ. πρόκειται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.