Στο Ισραήλ το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα THAAD

-

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανέπτυξαν για πρώτη φορά στο Ισραήλ το πιο προηγμένο αντιαεροπορικό και αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα, THAAD, όπως ανακοίνωσαν σήμερα στρατιωτικοί αξιωματούχοι των δύο χωρών.

Η ανάπτυξη, η οποία άρχισε τον Μάρτιο, είχε στόχο να δοκιμάσει την ικανότητα του αμερικανικού στρατού να αναπτύσσει ταχέως τέτοια όπλα σε όλον τον κόσμο, δήλωσε εκπρόσωπος της Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Επικαλούμενη λόγους ασφαλείας, η εκπρόσωπος αρνήθηκε να πει πόσος χρόνος χρειάσθηκε για τη μεταφορά στο Ισραήλ από τη βάση του στο Φορτ Μπλις του Τέξας του συστήματος Terminal High Altitude Area Defense (THAAD), το οποίο κατασκευάζεται από τη Lockheed Martin και τη Raytheon.

Η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν εξαιτίας των βομβαρδισμών που διεξάγει το Ισραήλ στη Συρία και σχολίων του ιρανού υπουργού Εξωτερικών πως δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως η απόφαση να μεταφερθεί ταχέως το σύστημα THAAD στο Ισραήλ είχε στόχο "να καταδειχθεί η συνεχιζόμενη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιφερειακή ασφάλεια του Ισραήλ".

"Το THAAD είναι το πιο προηγμένο ολοκληρωμένο αντιαεροπορικό και αντιπυραυλικό σύστημα στον κόσμο και αυτή η άσκηση ετοιμότητας για την ανάπτυξή του δείχνει πως οι δυνάμεις των ΗΠΑ είναι ευκίνητες και μπορούν να απαντήσουν γρήγορα και απρόβλεπτα σε οποιαδήποτε απειλή, παντού, ανά πάσα στιγμή", ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης, αμερικανικές δυνάμεις θα εργάζονται σε διάφορες τοποθεσίες στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ για τη λειτουργία του συστήματος σε στενή συνεργασία με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.