Στο Στρασβούργο μεταβαίνει η Μέι μετά το αδιέξοδο

-

Στο Στρασβούργο αναμένεται να πάει απόψε η Βρετανίδα πρωθυπουργός στην τελευταία προσπάθειά της να πετύχει κάποια αλλαγή στη Συμφωνία Αποχώρησης που τίθεται σε τελική ψηφοφορία την Τρίτη.

Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit με την Ε.Ε. είναι σε πλήρες αδιέξοδο και μέσα στην εβδομάδα θα κριθεί η πορεία εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την είδηση για το ταξίδι της Τερέζα Μέι, που δεν επιβεβαιώνει η βρετανική κυβέρνηση, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδία, Σάιμον Κόβνι, ο οποίος δήλωσε ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός κάνει προσπάθεια να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ταξιδεύει στο Στρασβούργο σήμερα το βράδυ. Όπως καταλαβαίνω προσπαθεί να επιτύχει μία συμφωνία, αν αυτό είναι δυνατό», δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών. Ο ίδιος τόνισε ότι η Ιρλανδία δεν θέλει να υπάρξουν αλλαγές στο κείμενο της συμφωνίας για τα ιρλανδικά σύνορα, επισημαίνοντας ότι το backstop πρέπει να διατηρηθεί ως έχει.

Η Ντάουνινγκ Στριτ από την πλευρά της αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το ταξίδι της πρωθυπουργού, ωστόσο η εκπρόσωπός της δήλωσε ότι η ψηφοφορία της Τρίτης επί της συμφωνίας αποχώρησης θα γίνει κανονικά. «Η πρωθυπουργός είναι δεσμευμένη σε αυτό», είπε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.