Στο τουρκικό ΥΠΕΞ για δημοσιογράφο ο Σαουδάραβας πρέσβης

-
Οι Άραβες έβαλαν τα γυαλιά στους Ευρωπαίους – Μποϋκοτάρουν τα τουρκικά προϊόντα, Γιώργος Λυκοκάπης

Ο πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στην Άγκυρα είπε σε Τούρκους αξιωματούχους ότι δεν έχει πληροφορίες σχετικά με τον δημοσιογράφο Τζαμάλ Χασόγκι, ο οποίος φέρεται ως αγνοούμενος μετά την είσοδό του στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη πριν από δύο ημέρες.

Ο πρεσβευτής είπε επίσης στους αξιωματούχους του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στη διάρκεια των συνομιλιών που είχε στο υπουργείο πως θα ενημερώσει τους αξιωματούχους αν έχει οποιαδήποτε πληροφορία, σύμφωνα με το NTV.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν είπε στον πρεσβευτή, ο οποίος κλήθηκε στο υπουργείο την Τετάρτη (χθες), πως το θέμα «θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αμέσως».

Τουρκικές πηγές δήλωσαν σήμερα πως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Σαουδάραβα πρεσβευτή στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις σχετικά με την εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Χασόγκι μετά την είσοδό του στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Είπαν πως ο Σαουδάραβας πρεσβευτής κλήθηκε χθες προκειμένου να διευκρινίσει πού βρισκόταν ο Χασόγκι, επικριτής της εξωτερικής πολιτικής του Ριάντ και της καταστολής των διαφωνούντων, ο οποίος έφυγε από τη Σαουδική Αραβία πέρυσι λέγοντας ότι φοβόταν μήπως τον συλλάβουν λόγω των απόψεών του.

«Χθες ο Σαουδάραβας πρεσβευτής κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και συζητήθηκε το θέμα του Χασόγκι», δήλωσε μία από τις πηγές. «Καταβάλλονται προσπάθειες να διευκρινιστούν οι ισχυρισμοί για τον Χασόγκι. Πιστεύουμε πως θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.»

«Από χθες, οι επαφές συνεχίζονται ανάμεσα στην Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει σχέση με τον Χασόγκι», είπε η πηγή.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.