Στον ΣΥΡΙΖΑ οι έξι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης

-

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προσχωρούν ουσιαστικά οι έξι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Βουλής ζητούν στις ψηφοφορίες για όλα τα νομοσχέδια που θα γίνουν στο εξής, η ψήφος τους να  προσμετράται με εκείνες των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Πρόκειται για τους Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά, Κώστα Ζουράρι, Θανάση Παπαχριστόπουλο, Βασίλη Κόκκαλη και Σπύρο Δανέλλη, οι οποίοι ζητούν στα νομοσχέδια που ψηφίζονται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία να προσμετράται η ψήφος με εκείνη των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Ο Κώστας Ζουράρις διαχωρίζει πάντως την θέση του μόνο στην περίπτωση που δεν γίνει ονομαστική ψηφοφορία σχετικά με την ΠΓΔΜ και συγκεκριμένα για το πρωτόκολλο ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Την εξέλιξη είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο Χριστόφορος Βερναρδάκης δηλώνοντας:

«Η πίεση στη Βουλή είναι φαντασιακή, δεν αισθανόμαστε κάποια πίεση στη Βουλή. Οι ψηφοφορίες στη Βουλή θα έπρεπε να είναι έτσι κι αλλιώς ονομαστικές. Έτσι αποτυπώνονται οι πλειοψηφίες και οι μειοψηφίες. Άλλη λύση είναι ότι θα μπορούν να γίνονται οι ψηφοφορίες διά των εισηγητών, αλλά οι ανεξάρτητοι θα πρέπει να είναι παρόντες. Μπορεί να λυθεί και με έναν άλλο τρόπο, θα δούμε με ποιον. Θα μπορούσε να είναι η προσχώρηση βουλευτών στην κυβέρνηση. Των έξι βουλευτών. Είναι ένα σενάριο που θα εξεταστεί. Μπορεί να γίνει η προσχώρησή τους ως συνεργαζόμενων βουλευτών».

Σχολιάζοντας την εξέλιξη κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι «κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού», καθώς με τους έξι υπάρχει δεδομένη πλειοψηφία 151 βουλευτών.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.