Στουρνάρας: Καμία υπαναχώρηση από μεταρρυθμίσεις

-
Έξοδο στο μέλλον ο Τσίπρας – Καμπανάκι για τα πλεονάσματα ο Στουρνάρας

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Financial Times, τονίζει πως οποιαδήποτε υπαναχώρηση της χώρας στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις μπορεί να θρυμματίσει την εύθραυστη εμπιστοσύνη των επενδυτών, την ώρα που η Αθήνα ετοιμάζεται να βγει τον Αύγουστο από οκτώ χρόνια διεθνών προγραμμάτων διάσωσης.

Ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι οι αγορές περιμένουν να δουν αν η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για εφαρμογή πρόσθετων μέτρων μετά την επίσημη λήξη του προγράμματος στήριξης στις 20 Αυγούστου.

Δήλωσε πως θα ήταν λάθος να θεωρηθεί πως η συμφωνία ελάφρυνσης χρέους που συνήφθη με την ευρωζώνη τον Ιούνιο θα ήταν αρκετή για να καθησυχάσει τους επενδυτές ότι τα ελληνικά ομόλογα είναι μια υγιής επένδυση.

«Μόλις βρεθούμε μόνοι μας, οι αγορές θα έχουν μια σκληρή προσέγγιση. Θέλουν να δουν πώς θα συμπεριφερθούμε μετά τις 20 Αυγούστου. Θα παρακολουθούν κάθε κίνηση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις οικονομικές πολιτικές.

"Αν αισθανθούν πως υπαναχωρούμε, θα φύγουν. Αν αισθανθούν πως τηρούμε τις δεσμεύσεις μας, θα μας δώσουν μια ευκαιρία», είπε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.