Στους δρόμους για το Brexit 100.000 Βρετανοί

-

Περίπου 100.000 υποστηρικτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Λονδίνου, ζητώντας από την βρετανική κυβέρνηση να θέσει σε δημοψήφισμα τους όρους του Brexit.

Κρατώντας βρετανικές, ιρλανδικές και ευρωπαϊκές σημαίες οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας, στο πλαίσιο της εκστρατείας «People's Vote», στην οποία μετέχουν οργανώσεις που υποστηρίζουν την ΕΕ.

Η εκστρατεία έχει στόχο να εξασφαλίσει ότι θα γίνει μια δημόσια ψηφοφορία, ώστε, όπως λένε οι επικεφαλής, «να μπορούμε να κρίνουμε αν μια απόφαση, η οποία θα επηρεάσει τη ζωή μας για γενιές θα κάνει καλύτερη ή χειρότερη τη χώρα». Σε ένα από τα πλακάτ μάλιστα που κρατούσαν οι διαδηλωτές έγραφε: «17 εκατομμύρια ψήφισαν τον Αδόλφο Χίτλερ. 17 εκατομμύρια ψήφισαν υπέρ του Brexit. 17 εκατομμύρια μπορεί να κάνουν λάθος».

Την ίδια ώρα κανένα από τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα δεν υποστηρίζει την πρόταση για δημοψήφισμα για τους όρους, ενώ δύο χρόνια, αφότου η χώρα ψήφισε με 52% έναντι 48% υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν έχει υπάρξει σαφής μεταστροφή.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.