Στους δρόμους και σήμερα οι πολίτες του Χόνγκ Κονγκ

-

Νέα μαζική συγκέντρωση ετοιμάζουν σήμερα οι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, ελπίζοντας πως θα είναι μεγάλη και ειρηνική. Η σημερινή κινητοποίηση θα είναι η κύρια διαδήλωση του σαββατοκύριακου και ένα τεστ για την αποφασιστικότητα τόσο των διαδηλωτών, όσο και των αρχών.

Η σημερινή διαδήλωση οργανώθηκε από το Μέτωπο Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια μη βίαιη οργάνωση που είχε οργανώσει τις γιγάντιες διαδηλώσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου στις οποίες είχαν συμμετάσχει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Η αστυνομία έχει δώσει το πράσινο φως για την πραγματοποίηση αυτής της συγκέντρωσης σε ένα μεγάλο πάρκο του νησιού του Χονγκ Κονγκ, όμως απαγόρευσε στους διαδηλωτές να κάνουν πορεία στους δρόμους. Αυτού του είδους η απαγόρευση αγνοείται συστηματικά τις τελευταίες εβδομάδες από τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να ακολουθούν συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξης.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.