Στους «δρόμους των ψεμάτων του Βούτσιτς» διαδήλωσαν ξανά οι Σέρβοι

-

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν και αυτό το Σάββατο, το δέκατο τρίτο στην σειρά, στη νέα μαζική κινητοποίηση εναντίον του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Βελιγράδι. Οι διαδηλωτές απαίτησαν ελεύθερα μέσα ενημέρωσης και ελεύθερες εκλογές.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση αποκάλεσαν τους δρόμους στους οποίους έκαναν πορεία «τους δρόμους των ψεμάτων του Αλεξάνταρ Βούτσιτς», ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος danas.rs.

Επί τρεις μήνες, οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση εκφράζουν την εναντίωσή τους στην ατμόσφαιρα βίας, φόβου και απειλών εναντίον των αντιφρονούντων και των δημοσιογράφων που επικρίνουν την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος κατηγορείται από τους διαδηλωτές για αυταρχισμό και διαφθορά.

Η κινητοποίηση έχει την υποστήριξη της λεγόμενης Συμμαχίας για τη Σερβία, ενός μάλλον ετερόκλιτου σχηματισμού κομμάτων της αντιπολίτευσης απ' όλο το πολιτικό φάσμα, από την αριστερά ως την άκρα δεξιά.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.