Στρατιωτική θητεία: 12μηνο από το Μάιο, συζήτηση για στράτευση στα 18;

-

Από τον Μάιο αρχίζει η εφαρμογή της 12μηνης στρατιωτικής θητείας για όλους τους νεοσύλλεκτους σε Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία και Στρατό Ξηράς. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η θητεία θα παραμείνει 9μηνη για όλους όσοι θελήσουν να υπηρετήσουν όλη τους την θητεία στην παραμεθόριο.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξηθεί στους 133.000 ο αριθμός του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα, έρχονται ρυθμίσεις και τους 23.000 ανυπότακτους, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή. Υπενθυμίζεται πως στις 13 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, αναφέρθηκε στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας αλλά και την υποχρεωτική στράτευση στα 18. Όσον αφορά στο ζήτημα της υποχρεωτικής στράτευσης από τα 18, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως το

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.