Συγκέντρωση εκπαιδευτικών - Ποιοί δρόμοι έχουν κλείσει

-

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται στο κέντρο της ΑΘήνας, καθώς είναι σε εξέλιξη η συγκέντρωση και πορεία των εκπαιδευτικών που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο της παιδείας.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία κλειστές είναι  Πανεπιστημίου και Αμαλίας.

Η εκτροπή της κυκλοφορίας επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας γίνεται από την Σέκερη.

Μποτιλιάρισμα καταγράφεται και στο ανοδικό ρεύμα της λεωφόρου Συγγρού, λίγο πριν τη συμβολή της με την Αθανασίου Διάκου. Απροσπέλαστη και η Βασιλίσσης Όλγας.

Συλλαλητήρια διοργανώθηκαν για σήμερα στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας, ενώ ανάλογη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και αύριο Τετάρτη,  10 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο. Οι ομοσπονδίες έχουν καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης στα Προπύλαια και στη συνέχεια σε πορεία προς τη Βουλή.

Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε χτες να κηρύξει Πανελλαδική στάση εργασίας σε όλο το Δημόσιο για σήμερα, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας  και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.

Ταυτόχρονα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να στηρίξουν και το νέο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί  αύριο.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούμε:

· Να μην ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

· Να καταργηθεί η απαράδεκτη τροπολογία της Υπουργού Παιδείας για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.

· Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.

· Να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.