Συγκλονιστικά βίντεο από το φλεγόμενο Ναγκόρνο Καραμπάχ - Αζέροι τρέχουν να σωθούν

-

Όχι μόνον αποκλιμάκωση, αλλά απεναντίας μεγαλύτερη κλιμάκωση των εχθροπραξιών σημειώνονται στο Καραμπάχ με άγνωστο πλέον αριθμό νεκρών τόσο μεταξύ των Αρμενίων όσο και των Αζέρων, ενώ χάνονται και άμαχοι και από τις δύο πλευρές.  Τραυματισμοί έχουν σημειωθεί ακόμα και σε μεθοριακά χωριά του Ιράν, γιατί από την ένταση των μαχών στις όμορες αρμενικές και αζερικές περιοχές, χάνεται συχνά ο έλεγχος.

Το Ιράν από χτες έκανε έκκληση να παύσουν οι εχθροπραξίες αλλά και προειδοποίησε ότι αν ξαναχτυπηθεί ιρανικό χωριό κατά λάθος, θα υπάρξουν συνέπειες.

Εν τω μεταξύ σε αζερική σελίδα ανέβηκε φωτογραφία κατά λάθος με Τούρκο στρατιώτη  στο αεροδρόμιο που χτύπησαν οι Αρμένιοι και 10 λεπτά μετά κατέβηκε και αναρτήθηκε η ίδια φωτογραφία, αλλά χωρίς τον Τούρκο

Οι Αζέροι είναι αποφασισμένοι να ανακαταλάβουν τις γύρω από το Ναγκόρνο  Καραμπάχ περιοχές αλλά και το Καραμπάχ καθαυτό, και βάλλουν διαρκώς κατά της πρωτεύουσάς του Στεπανακέρτ. Η Αρμενία προσπαθεί να διαφυλάξει την οδική σύνδεσή της με τον αρμενικό θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ (που τον ονομάζει Αρτσάχ) και ο στρατός της αυτόνομης περιοχής παλεύει να απωθήσει αζερικές δυνάμεις, οι οποίες όμως υπερέχουν από αέρος λόγω των τουρκικών drone που έχουν προμηθευτεί κατά εκατοντάδες.

Το κατωτέρω βίντεο δείχνει νύχτα και μέρα τη Στεπανακέρτ, όπου πλέον οι 55.000 Αρμένιοι κάτοικοί της ζουν υπό τον ήχο διαρκών σειρήνων. Η εκπρόσωπος τύπου του αρμενικού υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι η πρωτεύουσα του Καραμπάχ δέχεται επίθεση και με απαγορευμένα  όπλα. Το αμέσως επόμενο δείχνει αρμενική επίθεση σε φάλαγγα Αζέρων ή μισθοφόρων τζιχαντιστών όπως αναφέρουν οι αρμενικές πηγές.

Οι Αρμένιοι κατάφεραν να ερημώσουν το αεροδρόμιο της βάσης από την οποία απογειώνονταν τα περισσότερα drone, αλλά οι Αζέροι θεωρούν το πλήγμα παράνομο και εναντίον αμάχων. Κατωτέρω το αεροδρόμιο της Γκάντζα πριν και μετά.

Και ενώ οι Αρμένιοι ζητούν εθελοντές από όλο τον πλανήτη (Ελλάδα και Λίβανο όπου ζουν πολλοί, αλλά και στο Ιράν και στη Ρωσία), οι Αζέροι βρίζουν Έλληνες και Λιβανέζους (και για τη στάση τους έναντι της σύρραξης αλλά και γιατί ξέρουν ότι στις δύο χώρες υπάρχει πολυπληθής αρμενική κοινότητα).

Κατωτέρω φωτογραφία από πατέρα και γιο στα χαρακώματα...

Το επόμενο βίντεο είναι αζερικό και δείχνει επιθέσεις σε αρμενικούς στόχους

 

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.