Συμβιβασμό στο Κυπριακό βλέπει η Μόσχα, μετά την τριμερή του Βερολίνου

-

Η Μόσχα χαιρέτισε την πρόθεση για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό που, όπως επισημαίνει επιδείχθηκε στην τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο, και εκφράζει την ετοιμότητά της να συνεχίσει την ενεργό βοήθεια στις διεθνείς προσπάθειες για επίλυση, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Παραλλήλως εκφράζει και την πεποίθηση ότι η συνάντηση στο Βερολίνο ανοίγει τον δρόμο για την εξεύρεση ενός αμοιβαία αποδεκτού συμβιβασμού που θα δημιουργήσει τις συνθήκες για την επανένωση του νησιού.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη ρωσική πρεσβεία στη Λευκωσία, σημειώνεται με ικανοποίηση "η κατ` αρχήν σύμπτωση της θέσης των πλευρών επί των βασικών παραμέτρων της μελλοντικής διευθέτησης του Κυπριακού και η υποστήριξη στη δέσμευση του ΓΓ του ΟΗΕ για συνέχιση των προσπαθειών του προς αυτή την κατεύθυνση".

"Πιστεύουμε ότι η συνάντηση στο Βερολίνο ανοίγει τον δρόμο για την εξεύρεση ενός αμοιβαία αποδεκτού συμβιβασμού που θα δημιουργήσει τις συνθήκες για την επανένωση του νησιού. Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει την ενεργό της βοήθεια στις διεθνείς προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που υποδηλώνουν την εγκαθίδρυση δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας στην Κύπρο", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.