Συμβούλιο χωρών του Κόλπου σε κρίση λόγω Κατάρ - Κασόγκι

-

Ξεκινά σήμερα στο Ριάντ τις εργασίες του το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (GCC), με την ενότητα των χωρών της περιοχής να βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της κρίσης με το Κατάρ αλλά και του ενδεχομένου να ξεσπάσει διπλωματική κρίση λόγω της υπόθεσης Κασόγκι.

Το συμβούλιο αναμένεται να εστιάσει στα ζητήματα ασφάλειας, στα οποία θα περιλαμβάνονται και ο πόλεμος στην Υεμένη, όπως και οι δραστηριότητες του Ιράν, αλλά ενδέχεται να θίξει και θέματα όπως η πετρελαϊκή πολιτική και οι κυρώσεις κατά του Κατάρ, που εξακολουθούν να εφαρμόζουν κάποιοι από τους γείτονές του.

Ο Σαουδάραβας μονάρχης έχει προσκαλέσει στη σύνοδο και τον εμίρη του Κατάρ, όμως η Ντόχα δεν έχει απαντήσει ακόμη σε ποιο επίπεδο θα αντιπροσωπευθεί στην ημερίδα. Ο εμίρης είχε παρακολουθήσει πέρυσι τη σύνοδο στο Κουβέιτ, όμως η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν είχαν στείλει χαμηλόβαθμες αντιπροσωπείες. Η Σαουδική Αραβία έχει αποκρούσει τις αμερικανικές πιέσεις να τερματίσει τη διένεξη με το Κατάρ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.