Συναγερμός στην Αστυνομία για το συλλαλητήριο

-

Δρακόντεια είναι τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν για την αποφυγή επεισοδίων στο συλλαλητήριο της Κυριακής, το οποίο διοργανώνεται ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Στην Αθήνα αναμένεται να φτάσουν εκατοντάδες πούλμαν, μεταφέροντας κόσμο από όλη την Ελλάδα, για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία που είναι προγραμματισμένο για τις 2 μ.μ. στο Σύνταγμα. Πονοκέφαλο ωστόσο προκαλεί στην Αστυνομία το γεγονός ότι αντιεξουσιαστές έχουν δώσει ραντεβού μία ώρα νωρίτερα στα Προπύλαια, για αντισυγκέντρωση.

Σύμφωνα με τα σχέδια της ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να επιστρατευθούν συνολικά έως και 2.000 αστυνομικοί, ενώ θα χρησιμοποιηθούν drone  και ελικόπτερα, τα οποία θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να δημιουργηθούν «φραγμοί» με κλούβες των ΜΑΤ, προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή οι μετέχοντες στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και εκείνοι που θα μετέχουν στην αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια.

Σε ό,τι αφορά τα πούλμαν, στην διαδρομή από τα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας θα συνοδεύονται από περιπολικά. Ο σχεδιασμός είναι τα πούλμαν που θα έρχονται από την νότια Ελλάδα να  αποβιβάζουν τους διαδηλωτές στον σταθμό του μετρό Συγγρού- Φιξ και τα προερχόμενα από τη βόρεια Ελλάδα, στην Κατεχάκη.

Στην συνέχεια τα λεωφορεία θα σταθμεύσουν στο ΟΑΚΑ, το Μπάντμιντον και το ΣΕΦ. Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα κλείσει, ενώ δεν έχει αποφασιστεί αν το ίδιο μέτρο θα ληφθεί και για άλλους σταθμούς.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.