Συνάντηση Σάρατζ-Ερντογάν χωρίς ανακοινώσεις

-

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με τον επικεφαλής της λιβυκής κυβέρνησης της Τρίπολης.

Η συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο Ερντογάν και τον επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) με έδρα την Τρίπολη, Φάγεζ αλ-Σάρατζ, πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Το «μυστήριο» της συνάντησης Ερντογάν - Σάρατζ

Φωτογραφία της συνάντησης δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας. Δεν έγιναν δηλώσεις στον Τύπο.

Υπενθυμιζεται ότι στις 21 Αυγούστου οι αντίπαλες αρχές στη Λιβύη (ανατολικής και δυτικής) ανακοίνωσαν κατάπαυση του πυρός και διοργάνωση μελλοντικών εκλογών, μια πρωτοβουλία που χαιρέτισαν ο ΟΗΕ και πολλές αραβικές και δυτικές χώρες. Πριν από μια εβδομάδα ο Σάρατζ έπαυσε δυο υπουργούς του που θεωρούνταν υποστηρικτές της συνέχισης του πολέμου και που είχαν στενές επαφές με την Τουρκία, ενώ αραβόφωνες εφημερίδες αναφέρθηκαν ακόμα και στο ενδεχόμενο οι δυο παυθέντες υπουργοί να οργάνωναν πραξικοπημα κατά του Σάρατζ σε συνεργασία με την Τουρκία.

Εκπρόσωποι της ανατολικής και δυτικής Λιβύης συναντώνται σήμερα για συνομιλίες στο Μαρόκο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε τουριστικό συγκρότημα νότια της πρωτεύουσας Ραμπάτ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.